1. Contact en offerte

 

U contacteert ons per mail, contactformulier of telefoon.

Zodra wij over de nodige informatie beschikken bezorgen wij u een gepaste offerte. Daarna ontvangen wij van u de ondertekende offerte voor akkoord.
 

2. Afspraak plaatsbezoek

 

Wij contacteren u voor een afspraak voor het plaatsbezoek. De datum, plaats en het uur worden bevestigd per mail of SMS.
 

3. Voorbereiding

 

Verzamel alle documenten die kunnen aantonen dat bepaalde isolatie, beglazing, verwarmingsketel, koeling en dergelijke in het gebouw aanwezig en/of gebruikt wordt en stel die ter beschikking van de energiedeskundige. Als deze documenten voldoen aan de voorwaarden van het inspectieprotocol dan worden ze op de aanstiplijst aangeduid en gebruikt bij de opmaak van het EPC. De aanstiplijst dient ondertekend te worden om latere discussies te vermijden en wordt door de energiedeskundige in het EPC-dossier bijgehouden. U vindt de aanstiplijst hier.
 

4. Keuring, plaatsbezoek en bewijzen

 

De keuring gebeurt altijd ter plaatse. Tijdens het plaatsbezoek wordt op basis van uw documenten en onze vaststellingen alle nodige informatie verzameld i.v.m. buiten- en binnenafmetingen gebouw, isolatie, muren, dak,  vloeren, vensters, verwarmingssysteem, ventilatie, koelsysteem, ...

In geval van een appartementsgebouw moet de energiedeskundige toegang krijgen tot alle gemeenschappelijke ruimtes zoals het stooklokaal, de inkomhal, de gemeenschappelijke zitruimte(s), de gangen, ... Daarnaast moet een visuele inspectie van de isolatie mogelijk zijn en moet er dus toegang zijn tot bepaalde delen van het gebouw zoals dak, zolder, muren, vloer, ...

Er worden tijdens ieder plaatsbezoek meerdere foto's genomen als bewijsmateriaal.

 

5. Opmaak en bezorging van het EPC

 

Uw EPC-dossier wordt samengesteld op basis van de aanvaarde bewijsstukken, metingen, berekeningen en opzoekingen. De energiescore wordt berekend door al deze gegevens in de EPC- software van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) in te voeren.

Uiterlijk binnen 3 werkdagen na het plaatsbezoek ontvangt u het EPC per mail.

 

6. Facturatie

 

U betaalt de bijhorende factuur binnen de 30 dagen.